Både min mor og mormor har lavet citronfromage. Dog må jeg sige, at min svigerfar efterhånden er den, som laver det oftest til os. Alle i familien spiser det med stor velbehag og der skal være nok!
Antal personer: 4
Ingredienser:
4 blade husblas
3 past. æg
100 g sukker
1 tsk fintreven citronskal
1 dl friskpresset citronsaft
1/4 dl piskefløde + 1/4 dl. til pynt.
Fremgangsmåde:
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Træk husblasen op af vandet og smelt den over vandbad.
- Bland husblas med citronskal- og saft.
- Rør husblassen i æggemassen.
- Pisk fløden til skum.
- Vend forsigtigt fløden i æggemassen.
- Hæld fromagen i en skål og stil den koldt i minimum 4 timer.
- Pynt fromagen med fløde inden serveringen.