Min svigermor har altid været verdensmester i at lave æggekage. Efter at vi selv har fået høns, er det også blevet en klassiker hjemme hos os selv.
Antal personer: 4
Ingredienser:
1 spsk olie
10 æg
2 dl mælk
2 fed hvidløg
2 store røde snack peber
500 g cherrytomater
salt og peber
purløg
bacon i skiver
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°
- Skær hvidløg i meget fine tern.
- Skær snackpeber i tern.
- Varm olien på en pande.
- Svits hvidløg og snackpeber sammen med de hele cherrytomater i ca. 5 minutter.
- Pisk æg, mælk og salt/peber sammen.
- Hæld æggemassen over grøntsagerne.
- Klip purløg over massen.
- Sæt æggekagen i ovnen i 20 minutter.
- Steg bacon sprød.
- Pynt æggekagen med bacon og purløg.
- Serveres sammen med rugbrød eller salat.