Glutenfri Burgerboller

Glutenfri burgerbolle

Disse burgerboller er rigtig nemme at lave. Ofte skal man bruge mange ingredienser, når man bager glutenfri, men jeg synes denne opskrift er til at overskue.

Bollerne er et hit hos os. De er også rigtig gode i madpakken med salat og pålæg.

 

 

 

 

Antal:  6 stk

Ingredienser:

½ l tempereret vand
1 spsk Husk (loppefrøskaller) – kan f.eks købes i Kiwi.
25 g gær
1 tsk sukker
1 tsk  salt
2 tsk tørret oregano
½ dl rapsolie
1 æg
50 g glutenfri havregryn
350 g glutenfri mel
2 spsk maizena
Evt sesamfrø til drys

Fremgangsmåde:

  • Jeg bruger min røremaskine til at blande dejen.
  • Bland Husk sammen med vandet og lad det trække 5-7 minutter. Det bliver til en geleagtig masse.
  • Tilsæt æg, gær, salt, sukker, olie og oregano.
  • Tilsæt havregryn, mel og maizena.
  • Dejen skal være blød og lidt klæbende.
  • Lad dejen hæve under et fugtigt klæde et par timer.
  • Dyp hænderne i varmt vand og sæt bollerne forsigtigt på en bageplade med bagepapir.
  • Tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve ½ time.
  • Drysses med sesamfrø
  • Bages ved 225°i 25 minutter til de er gyldne og lækre.
  • Kan med fordel fryses ned.
  • Generelt er det bedst at fryse glutenfri brød ned. Bollerne bliver lækre når de ristes på en brødrister lige inden servering.

Glutenfri boller


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *