Hummus

Humus

Jeg husker hummus fra min barndom. Min mor lavede det ofte, når vi skulle have gæster.

Det er utrolig nemt at lave, hvis blot man husker at få kikærterne i blød dagen før man skal bruge sin hummus.

 

 

 

 

Ingredienser:

400 g kikærter

6 fed hvidløg

1 hønsebouillon terning.

Bouillon som kikærterne har kogt i – ca. 3 dl

Saft fra 1/2 citron.

1 dl olie

1 tsk stødt spidskommen

Salt og peber.

 

Fremgangsmåde:

  • Sæt kikærterne i blød dagen før de skal bruges.
  • Kog kikærterne i vand og tilsæt bouillonterningen.
  • Hæld vandet fra kikærterne, men gem det.
  • Hæld kikærter, bouillon og resten af ingredienserne i en blender.
  • Blend til det har den rette konsistens. Der skal evt. lidt mere væske til.
  • Man kan sagtens tilsætte mere hvidløg, hvis man ønsker en mere stærk hummus.

 

 

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *