Det er vist hele familiens livret og måske også hele Danmarks. Mange tror, at det er svært at lave créme brulée, men det er det absolut ikke. Det er en nem dessert, som kan laves dagen i forvejen.
Antal personer: 4
Ingredienser:
420 ml piskefløde
1 vanillestang
70 gram sukker + ekstra til pynt.
4 æggeblommer
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 140°.
- Hæld fløden i en gryde.
- Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Korn og de tomme stænger tilsættes fløden.
- Bring fløden i kog og lad den derefter simre i 5 minutter – pas på den ikke brænder på.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen i et stort fad indtil det er luftigt og lyst. Dette gør, at der ikke kommer luftbobler i din créme brulée.
- Bring fløden i kog igen og hæld den over æggeblandingen under konstant piskning. Når det begynder at stivne lidt er du færdig.
- Si blandingen gennem en fin si og hæld det i en kande.
- Hæld den derefter ud i 4 portionsskåle, så de er ca. 2/3 fyldt.
- Sæt portionsskålene i en stor bradepande og hæld vand i, så det når halvt op på siden af skålene.
- Bag midt i ovnen i ca. 30 minutter – eller til cremen er lige ved at stivne, en stadig er let flydende i midten.
- Tag bradepanden ud af ovnen og tag skålene op – lad dem køle af ved stuetemperatur.
- Lige før serveringen strøs en teskefuld sukker jævnt over overfladen på hver créme brulée.
- Brug en brænder til at karamelliseres sukkeret.