Denne opskrift fandt jeg på, da vi skulle have besøg af gode venner. Jeg havde lige købt nogle dessertringe, som skulle afprøves – så dette var første forsøg – og det gik rigtig godt.
Hvis man, som jeg, ofte har frosne bær i fryseren, så er dette en nem opskrift.
8 portioner:
Ingredienser:
Bund:
80 g groft hakkede hasselnødder
3 æggehvider
100 g sukker
Jordbæris:
250 g frosne jordbær
200 g sukker
1 tsk. vanillesukker
1,5 dl. letmælk
2 dl. fløde
Hindbæris
250 g frosne hindbær
200 g sukker
1 tsk. vanillesukker
1,5 dl. letmælk
2 dl. fløde
Frugtpuré
700 g frugt (jordbær og hindbær)
400 g sukker
2 tsk. vanillesukker
Reven skal og saft fra 1 citron.
Fremgangsmåde
Bund:
- Pisk sukker og æggehvider til en marengs.
- Bland de hakkede nødder i.
- Fordel dejen i 8 dessertringe, som er smurt med olie på indersiden og sat på bagepapir på en bageplade.
- Bages i ca. 20 minutter ved 175°.
- Bundende tages lige så forsigtigt ud af formene og afkøler på en rist.
Is:
- Der laves 2 slags is efter følgende fremgangsmåde:
- De frosne bær blendes med resten af ingredienserne.
- Dessertringene fores med plastikstrimmel og bundene sættes tilbage heri.
- Hindbæris fordeles ovenpå bundene. Herefter fordeles jordbæris indtil ringene er fyldte.
- Dessertringene sættes nu i fryseren i minimum 4 timer.
Frugtpuré:
- Alle ingredienserne koges sammen i 3-5 minutter.
- Det sigtes herefter, så der ikke er urenheder og sten tilbage.
- Afkøles.
- Kagerne tages ud af formene og placeres på en tallerken med en bund af frugtpuré.
- Kan evt pyntes med flødeskum.
:
Det ser godt nok lækkert ud;0)