Isdessert med jordbær og hindbær

Isdessert med jordbær og hindbæris

 

Denne opskrift fandt jeg på, da vi skulle have besøg af gode venner. Jeg havde lige købt nogle dessertringe, som skulle afprøves – så dette var første forsøg – og det gik rigtig godt.

Hvis man, som jeg, ofte har frosne bær i fryseren, så er dette en nem opskrift.

 

 

8 portioner:

Ingredienser:

Bund:

80 g groft hakkede hasselnødder

3 æggehvider

100 g sukker

Jordbæris:

250 g frosne jordbær

200 g sukker

1 tsk. vanillesukker

1,5 dl. letmælk

2 dl. fløde

 

Hindbæris

250 g frosne hindbær

200 g sukker

1 tsk. vanillesukker

1,5 dl. letmælk

2 dl. fløde

Frugtpuré

700 g frugt (jordbær og hindbær)

400 g sukker

2 tsk. vanillesukker

Reven skal og saft fra 1 citron.

Fremgangsmåde

Bund:

  • Pisk sukker og æggehvider til en marengs.
  • Bland de hakkede nødder i.

SONY DSC

  • Fordel dejen i 8 dessertringe, som er smurt med olie på indersiden og sat på bagepapir på en bageplade.
  • Bages i ca. 20 minutter ved 175°.
  • Bundende tages lige så forsigtigt ud af formene og afkøler på en rist.

Is:

  • Der laves 2 slags is efter følgende fremgangsmåde:
  • De frosne bær blendes med resten af ingredienserne.
  • Dessertringene fores med plastikstrimmel og bundene sættes tilbage heri.

SONY DSC

  • Hindbæris fordeles ovenpå bundene. Herefter fordeles jordbæris indtil ringene er fyldte.
  • Dessertringene sættes nu i fryseren i minimum 4 timer.

Frugtpuré:

  • Alle ingredienserne koges sammen i 3-5 minutter.
  • Det sigtes herefter, så der ikke er urenheder og sten tilbage.
  • Afkøles.
  • Kagerne tages ud af formene og placeres på en tallerken med en bund af frugtpuré.
  • Kan evt pyntes med flødeskum.

Isessert

 

 

 

:


Kommentarer

Isdessert med jordbær og hindbær — 1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *