Sidste år købte vi for første gang en gasgrill – en Weber Q300. Tidligere fik vi ikke grillet ret ofte, da vi ikke nåede at få gang i grillstarteren i god tid. Efter vi har købt en gasgrill, griller vi rigtig meget?
I år har vi udvidet med en rotisserie – et spyd, som roterer. Det er en fantastisk opfindelse! Kødet bliver lækkert sprødt udenpå og saftigt indeni.
Ingredienser:
1 lammebov
2 dl olie
10 fed hvidløg
Groft salt
Blandende krydderurter
Fremgangsmåde:
- Lammeboven sættes fast på spyddet med lidt hjælp fra ståltråd.
- Grillen startes op på fuld blus.
- Hvidløg hakkes sammen med krydderurterne og blandes med olien.
- I starten drypper en del af fedtet af boven – dette kan lave flammer inde i grillen – så pas på når den åbnes!
- Hold godt øje med kødet de første 10 minutter. Når kødet begynder at tage lidt farve pensles det med olien og drysses med groft salt.
- Efter 20 minutter skruer jeg ned – så grillen holder sig på ca. 120 grader.
- Kødet pensles løbende med olien.
- Efter 2,5 timer havde kødet en kernetemperatur på 68 grader og var færdigt.