Lammebov lavet på gasgrill

LammebovSidste år købte vi for første gang en gasgrill – en Weber Q300. Tidligere fik vi ikke grillet ret ofte, da vi ikke nåede at få gang i grillstarteren i god tid. Efter vi har købt en gasgrill, griller vi rigtig meget?

I år har vi udvidet med en rotisserie – et spyd, som roterer. Det er en fantastisk opfindelse! Kødet bliver lækkert sprødt udenpå og saftigt indeni.

 

 

Ingredienser:

1 lammebov

2 dl olie

10 fed hvidløg

Groft salt

Blandende krydderurter

 

Fremgangsmåde:

  • Lammeboven sættes fast på spyddet med lidt hjælp fra ståltråd.
  • Grillen startes op på fuld blus.
  • Hvidløg hakkes sammen med krydderurterne og blandes med olien.
  • I starten drypper en del af fedtet af boven – dette kan lave flammer inde i grillen – så pas på når den åbnes!
  • Hold godt øje med kødet de første 10 minutter. Når kødet begynder at tage lidt farve pensles det med olien og drysses med groft salt.
  • Efter 20 minutter skruer jeg ned – så grillen holder sig på ca. 120 grader.
  • Kødet pensles løbende med olien.
  • Efter 2,5 timer havde kødet en kernetemperatur på 68 grader og var færdigt.

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *