Denne ret lavede jeg får nogle måneder siden, da vi skulle have besøg af gode venner til frokost. Det var egentlig en opskrift jeg havde fundet i et blad, men som endte i en hel anden udgave. Der skulle slet ikke spidskål i retten, men jeg elsker spidskål og det er utrolig godt sammen med rejer. Det er en helt fantastisk ret, som både kan bruges til frokost eller som en forret.
Antal personer: 6
Ingredienser:
1 spidskål
Saften fra 1 citron
2 bundte grønne friske asparges
1 spsk. olie
Salt og peber
400 g rejer
30 g pinjekerner
Revet parmesan
Hollandaise:
150 g smør
3 æggeblommer
1 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
Reven skal fra 1 citron
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Spidskålet skæres i tynde skiver og fordeles på midten af et fad.
- Saften fra 1 citron blandes med salt og peber. Dette hældes ud over spidskålen.
- Enderne brækkes af aspargesene og de brunes 4-6 minutter på en varm pande sammen med olie.
- Asparges fordeles ud over spidskålen.
Hollandaise:
- Smelt smørret i en gryde – lad det afkøle lidt.
- Pisk æggeblommer, vand og citronsaft luftigt i en gryde ved middelvarme.
- Tilsæt smørret i en tynd stråle og pisk hele tiden.
- Smag til med citronskal, salt og peber.
- Sæt små “klatter” af den tykke hollandaise på aspargesene.
- Pynt med rejer, ristede pinjekerne og reven parmesan.
- Server resten af sovesen i en lille skål og få evt. brød til.