Spidskål med asparges, rejer og hjemmelavet tyk hollandaise.

Spidskål med rejer

Denne ret lavede jeg får nogle måneder siden, da vi skulle have besøg af gode venner til frokost. Det var egentlig en opskrift jeg havde fundet i et blad, men som endte i  en hel anden udgave. Der skulle slet ikke spidskål i retten, men jeg elsker spidskål og det er utrolig godt sammen med rejer. Det er en helt fantastisk ret, som både kan bruges til frokost eller som en forret.

 

Antal personer: 6

Ingredienser:

1 spidskål

Saften fra 1 citron

2 bundte grønne friske asparges

1 spsk. olie

Salt og peber

400 g rejer

30 g pinjekerner

Revet parmesan

Hollandaise:

150 g smør

3 æggeblommer

1 spsk. vand

1 spsk. citronsaft

Reven skal fra 1 citron

Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Spidskålet skæres i tynde skiver og fordeles på midten af et fad.
  • Saften fra 1 citron blandes med salt og peber. Dette hældes ud over spidskålen.
  • Enderne brækkes af aspargesene og de brunes 4-6 minutter på en varm pande sammen med olie.
  • Asparges fordeles ud over spidskålen.

Hollandaise:

  • Smelt smørret i en gryde – lad det afkøle lidt.
  • Pisk æggeblommer, vand og citronsaft luftigt i en gryde ved middelvarme.
  • Tilsæt smørret i en tynd stråle og pisk hele tiden.
  • Smag til med citronskal, salt og peber.

  • Sæt små “klatter” af den tykke hollandaise på aspargesene.
  • Pynt med rejer, ristede pinjekerne og reven parmesan.
  • Server resten af sovesen i en lille skål og få evt. brød til.
  • Spidskål med rejer og hollandaise

 

 

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *