Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

 

Disse fastelavnsboller har min mor altid lavet.Der laves en portion med chokolade og en portion med creme. De blev altid lavet ens, så det var meget spændende hvad der gemte sig, når man satte tænderne i bollerne.

 

ANTAL: 24 stk.

Ingredienser:

Dej:

50 g gær

1 dl. lunken vand.

1 dl. piskefløde

2,5 spsk. sukker

125 g blødt smør

350 g mel

Kagecreme:

2 æg

2 spsk. sukker

3 tsk. maizena

2,5 dl. mælk

1/4 stang vanille

***************************

1 plade mørk chokolade (til fyld)

Fremgangsmåde:

Dejen laver jeg på en røremaskine. Mens dejen hæver, laver jeg kagecremen.

  • Vand, fløde og gær røres sammen.
  • Sukker og blødt smør tilsættes.
  • Mel tilsættes og maskinen kører dejen indtil den slipper skålen.
  • Lad dejen hæve tildækket 30 minutter.

Kagecreme:

  • Pisk æggene med sukkeret til det er skummende hvidt.
  • Pisk maizena i.
  • Tilsæt mælk og vanille under piskning.
  • Bring cremen i kog under grundig piskning.
  • Lad den koge ca. 3-5 minutter under konstant piskning.
  • Hæld cremen i en kold skål og rør ind imellem i den under afkølingen.

************************************************************************************

  • Dejen rulles ud i et rektangel og deles i 24 firkanter (se billedet).
  • På halvdelen sætter man en spsk. creme og på den anden halvdel en “firkant” chokolade.

Fastelavnsboller

 

 

 

  • Herefter samler man hjørnerne, trykker dem sammen og sætter fastelavnsbollen med denne side nedad på pladen. Det er vigtigt, at bollen er “tæt”, så cremen ikke flyder ud.
  • Lad fastelavnsbollerne hæve tildækket 1 time.
  • Fastelavnsbollerne bages i ca. 15 minutter ved 225°

Fastelavnsboller

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *