5-korns boller

 

Grovboller med 5 kornsblanding

 

 

Jeg synes det kan være svært at finde nogle boller, som både er grove og luftige. Disse boller kan begge dele.

Jeg bager ofte en god portion søndag – så er der boller til madpakker og børn, som kommer forbi køleskabet i løbet af ugen.

Antal: 32 boller

Ingredienser:

  • 200 g 5-kornsblanding
  • 2 dl kogende vand.
  • 2 1⁄2 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 5 g salt
  • 20 g sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 750 g  Hvedemel

Fremgansmåde:

Jeg bruger altid min røremaskine til disse boller, men man sagtens lave dem på den gode gammeldags måde:)

  • 5-korns blandingen kommes i en skål og det  kogende vand hældes over.
  • Lunken vand kommes i en røreskål sammen med gær, som opløses.
  • Salt, sukker, æg og smør tilsættes.
  • 5-korns blandingen tilsættes.
  • Hvedemelet kommes i lidt ad gangen. Dejen må gerne være lidt fugtigt. Lad maskinen køre minimum 4 minutter inden du evt. tilsætter mere mel – dejen suger stille og roligt væsken til sig.
  • Dejen æltes, til den netop slipper skålen.
  • Lad dejen hæve minimum 1 time.

5 korns boller hævet dej

 

 

 

 

 

 

 

  • Dejen deles i 32 stykker, som formes til boller og sættes på en bageplade.
  • Bollerne efterhæver 30 minutter – dækket af et viskestykke.
  • Bages ved 220º i 15-20 minutter.

Kommentarer

5-korns boller — 7 kommentarer

  1. De ser skønne ud. Mon de kan fryses og være lige så fantastiske efter at være blevet lunet i ovnen?
    Jeg skal have lavet møllehjul til natmad til min fødselsdag inden længe, og tænker, at jeg vil prøve disse grovboller af til formålet.

    • Hej Charlotte.
      Du kan sagtens fryse bollerne ned – det gør vi ofte. Du kan evt. bage dem 5 minutter mindre, hvis du på forhånd ved, at de skal fryses. Jeg plejer at sætte de frosne boller i en kold ovn – når ovnen er 200 grader, plejer bollerne at være klar. Du skal selvfølgelig lige holde øje med dem – da ikke alle ovne bruger lige lang tid på at varme op til de 200 grader.

  2. Det ser lækkert ud! Jeg har lige lavet dejen klar til bagning til i morgen tidlig, dog med lidt erstatning med mælk istedet for vand og med stenalderblanding istedet for 5korns. Jeg krydser fingre for en vellykket værk

  3. De ser lækre ud og jeg er ved at lave dem. Hvor i ovnen sætter du pladen ? Nederst eller i midten af ovnen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *