Denne sandkage er utrolig nem og den bliver aldrig tør. Det var altid den, som jeg havde med i skole, når man skulle have kage med til “klassens time”.
Den smager altid bedst på 2. dagen – så derfor en god kage, hvis man skal have kage med i skolen, på jobbet osv.
Ingredienser:
Kage:
175 g smør
170 g sukker
3 æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
Lage:
1 økologisk appelsin
1 økologisk citron
100 g sukker
Fremgangsmåde:
Pisk sukker og smør sammen.
Pisk æggene i ét efter ét.
Sigt mel og bagepulver samme og vend det i dejen.
Hæld dejen i en franskbrødsform.
Bag kagen ved 175° i en time.
Riv skallen af appelsin og citron og hæld det i en gryde sammen med saften fra frugterne og sukkeret. Varm det i et par minutter i en gryde.
Hæld blandingen over kagen og lad den trække minimum et par timer inden servering.