Da mine forældre blev skilt, brugte min far og jeg meget af vores tid sammen på at lave mad. Denne opskrift havde han fundet i et blad og gemt, så vi kunne bage den sammen. Det blev et stort hit og vi bagte den næsten altid, når vi var sammen.
Ingredienser:
2 æg
150 gram sukker
150 gram hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
50 gram smeltet smør
1 dl. piskefløde
4 kiwifrugter
4 spsk. æblegele – se opskrift her
Lidt mandelflager
Fremgangsmåde:
Æggene piskes skummende sammen med sukkeret. Bagepulveret blandes med melet og sigtes i æggeblandingen. Det vendes forsigtigt rundt. Det smeltede smør og fløden vendes i.
Smør en springform og hæld dejen heri.
Kagen bages på midterste rille ved 180° i 30 minutter.
Afkøl kagen og tag siderne af formen.
Belæg kagen med skrællede skiveskåret kiwifrugter.
Æblegelen varmes, så den smelter og pensles på kagen.
Kagen pyntes til sidst med ristede mandelflager.
Serveres med kold flødeskum.