Velkommen til min blog

Mette Wolff Brinch ThomassenFamilie opskrifterne.

Jeg har i flere år talt om at samle gamle opskrifter fra min familie på både min mors og fars side. Jeg har egentlig tænkt, at jeg ville lave en bog, men det er ikke rigtig blevet til noget.  Nu har jeg så besluttet, at jeg vil prøve at lave en blog i stedet. På den måde kan jeg få samlet mine egne ynglings opskrifter samtidig med at jeg kan få gemt “familie opskrifterne”.

 

Interessen for mad.

Jeg har altid interesseret mig for mad. Denne interesse kommer helt sikkert fra mine forældre. Min mor er vokset op på landet i en familie, hvor min mormor kunne lide at lave mad. Dengang tror jeg, at de fleste husmødre lavede mad mere af nød, end af lyst.  Min mormor var ofte forud for sin tid hvad angår opskrifter og nye råvarer. Jeg og alle min fætre og kusiner, kobler vores ferieminder i Hobro sammen med mad: Øllebrød, sveskedessert osv.

Min mor laver både nyt og moderne mad, men holder også fast i de gamle, gode retter. Vi elsker at komme hjem og få mormor-mad i Sebbersund. Da min far lærte min mor at kende, kunne han ikke lave mad. Jeg husker min barndom med en far, som læste den ene kogebog efter den anden. Han forsøgte sig ud i alle krogene af madlavning og endte med at blive rigtig god til at lave mad.

Mine bedsteforældre boede på Fanø. Her er der mange egnsretter, som vi altid fik serveret, når vi var på besøg. Min kusine Lene, fætter Søren og jeg prøver sammen med vores familier, at samle disse opskrifter.

Da jeg lærte min mand at kende, fik jeg en skøn svigermor med i købet. Hun kan trylle et festmåltid ud af ingenting. Her er der også mange retter, som er værd at gemme på.

NU går jeg i gang:

Nu vil jeg prøve, stille og roligt, at få lagt opskrifter på denne blog. Meningen skulle være, at det skulle blive nemt tilgængeligt for de familiemedlemmer, som gerne vil kunne finde de gamle opskrifter frem. Da jeg selv interesserer mig meget for mad, kommer der også mine egne ynglings opskrifter af nyere dato.

Alle andre end familiemedlemmer er naturligvis også meget velkommen til at bruge siden.


Kommentarer

Velkommen til min blog — 3 kommentarer

  1. Hvor er den bare fin – rigtig godt gået, glæder mig til at prøve og lave nogen af tingene….
    Knus Dorte

  2. Lyder rigtig hyggeligt Mette. Jeg glæder mig til at fordyb mig i tingene. kh John “koger”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *