Coq au Vin

coq au Vin

Dette er en af de retter, som jeg husker min mor og far kunne bruge en hel søndag på at gå og hygge om.

Det er faktisk meget enkelt at lave og smager himmelsk. Denne gang brugte jeg en af vores egne høns og det blev det ikke mindre godt af.

 

Antal personer: 4-6

Ingredienser:

1 stor kylling/høne

4 gulerødder

2 stilke bladselleri

250 g skalotteløg

5 fed hvidløg

3 spsk mel

Peberkorn

Salt

3 laurbærblade

Timiankviste

200 g bacon i tern

1 flaske rødvin

250 g champignon

Smør til bruning

Et bundt hakket persille

Tilbehør: Kogt ris

 

Fremgangsmåde:

  • Skær gulerødder og bladselleri i ca. 2 cm stykker.
  • Pil løg og hvidløg.
  • Rens kyllingen og parter den.
  • Kom kød, løg, gulerødder, bladselleri, timian og peberkorn i et stort fad. Hæld rødvinen over. Dæk det til og stil det i køleskabet natten over.

coq au Vin

  • Brun kylling for sig og bagefter grøntsagerne sammen med bacon.
  • Kom kyllingen tilbage i gryden og drys med mel og brun det hele sammen i et par minutter.
  • Hæld marinaden over og lad det småsimre i 2-3 timer. Det kommer an på om der er tale om en kylling eller en høne.
  • Rens champignon og brun dem hele på en pande.
  • Tilsæt champignon til kødet i gryden og lad dem simre med i 5 minutter.
  • Hvis det der nødvendigt, kan man vælge at jævne skyen.
  • Serveres sammen med kogt ris og evt. brød.

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *