Dette er en af de retter, som jeg husker min mor og far kunne bruge en hel søndag på at gå og hygge om.
Det er faktisk meget enkelt at lave og smager himmelsk. Denne gang brugte jeg en af vores egne høns og det blev det ikke mindre godt af.
Antal personer: 4-6
Ingredienser:
1 stor kylling/høne
4 gulerødder
2 stilke bladselleri
250 g skalotteløg
5 fed hvidløg
3 spsk mel
Peberkorn
Salt
3 laurbærblade
Timiankviste
200 g bacon i tern
1 flaske rødvin
250 g champignon
Smør til bruning
Et bundt hakket persille
Tilbehør: Kogt ris
Fremgangsmåde:
- Skær gulerødder og bladselleri i ca. 2 cm stykker.
- Pil løg og hvidløg.
- Rens kyllingen og parter den.
- Kom kød, løg, gulerødder, bladselleri, timian og peberkorn i et stort fad. Hæld rødvinen over. Dæk det til og stil det i køleskabet natten over.
- Brun kylling for sig og bagefter grøntsagerne sammen med bacon.
- Kom kyllingen tilbage i gryden og drys med mel og brun det hele sammen i et par minutter.
- Hæld marinaden over og lad det småsimre i 2-3 timer. Det kommer an på om der er tale om en kylling eller en høne.
- Rens champignon og brun dem hele på en pande.
- Tilsæt champignon til kødet i gryden og lad dem simre med i 5 minutter.
- Hvis det der nødvendigt, kan man vælge at jævne skyen.
- Serveres sammen med kogt ris og evt. brød.