Denne opskrift har Pelle og jeg spist rigtig mange gang – helt fra vores unge dage i Mellemgade i Nibe. Opskriften er oprindelig fra Karolines Køkken – men der er efterhånden ændret en del i den.
Antal personer: 4
Ingredienser:
4 svinekoteletter
25 g fedtstof
2 hakkede løg
500 g champignoner
1 dl fløde
0,5 dl hvidvin
1 tsk tørret dild
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g reven ost
Fremgangsmåde:
- Brug en stor sauterpande.
- Brun koteletterne i fedtstoffet – ca. et par minutter på hver side.
- Tag koteletterne op.
- Svits løg og champignoner.
- Tilsæt fløde, hvidvin, tørre dild, salt og peber.
- Lad saucen koge ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min.
- Læg koteletterne på champignonsaucen og fordel osten ovenpå.
- Læg låg på panden og lad det simre 5-10 minutter
- Server med kogte ris.
Så utroligt lækkert ud – Ham Pelle er vist forkælet!