Lyn brød

Lyn boller

Denne dej er nem at lave og kan hurtig redde en morgen eller uventede gæster søndag eftermiddag.

Dette er blot en grunddej, men har man ikke mælk, bruger man bare vand. Man kan også sagtens tilsætte groft mel, blot ikke helt så meget, som der er oplyst af hvedemel.Man kan også lave et brød i stedet for boller – det skal dog bage lidt længere. Hvis alt brødet ikke spises samme dag, som det er bagt, smager det skønt, hvis det bliver ristet.

 

Stk.: 24

Ingredienser:

3 dl lunken mælk

50 g gær

1 æg

50 g smeltet smør

550 g hvedemel

10 g salt

1 tsk kardemomme

1 spsk sukker

 Fremgangsmåde:

  • Jeg bruger min røremaskine til at lave dejen, men man kan sagtens lave den i hænderne.
  • Mælk og smør lunes sammen – enten i gryde eller i mikrobølgeovn og gæren opløses heri.
  • Sukker, salt, kardemomme, og æg blandes med mælken.
  • Mel tilsættes.
  • Dejen skal køre ca. 15 minutter og skal lige netop slippe skålen når den er færdig.
  • Der formes 24 boller. Dejen skal være lidt blød, men med våde hænder kan man nemt forme bollerne.
  • Bollerne hæver 25 minutter.
  • Bages ved 225º i ca. 12 minutter.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *