Disse flutes er luftige og lækre samtidig med at de også er grove.
Jeg har krydret disse med oregano på toppen, men man kan bruge alle slags krydderier og evt. groft salt.
Stk.: 4
Ingredienser:
3 dl mælk
50 g gær
200 g grovspelt
200 g durummel
100 g hvedemel
10 g salt
Æg til pensling
Oregano til pynt
Fremgangsmåde:
- Jeg bruger min røremaskine til at lave dejen, men man kan sagtens lave den i hænderne.
- Mælken lunes og gæren opløses heri.
- Den grove speltmel tilsættes og maskinen kører til den er helt blandet med mælken.
- Durummel tilsættes og maskinen kører til dette er æltet godt ind i dejen.
- Hvedemelet tilsættes og man holder lidt igen med det sidste.
- Dejen skal køre ca. 15 minutter og skal lige netop slippe skålen når den er færdig.
- Dejen hæver tildækket i 1 time.
- Der laves 4 flutes, som sættes til hævning igen på en bageplade.
- Dette hæver nu 2 timer.
- Flutes pensles med pisket æg og der drysses tørret oregano på dem.
- Brødene bages ved 210º i ca. 15 minutter.