Nemme madflutes

Flutes

Disse flutes er luftige og lækre samtidig med at de også er grove.

Jeg har krydret disse med oregano på toppen, men man kan bruge alle slags krydderier og evt. groft salt.

 

 

 

 

 

Stk.: 4

Ingredienser:

3 dl mælk

50 g gær

200 g grovspelt

200 g durummel

100 g hvedemel

10 g salt

Æg til pensling

Oregano til pynt

 

Fremgangsmåde:

  • Jeg bruger min røremaskine til at lave dejen, men man kan sagtens lave den i hænderne.
  • Mælken lunes og gæren opløses heri.
  • Den grove speltmel tilsættes og maskinen kører til den er helt blandet med mælken.
  • Durummel tilsættes og maskinen kører til dette er æltet godt ind i dejen.
  • Hvedemelet tilsættes og man holder lidt igen med det sidste.
  • Dejen skal køre ca. 15 minutter og skal lige netop slippe skålen når den er færdig.
  • Dejen hæver tildækket i 1 time.
  • Der laves 4 flutes, som sættes til hævning igen på en bageplade.

Flutes hævning 1

  • Dette hæver nu 2 timer.
  • Flutes pensles med pisket æg og der drysses tørret oregano på dem.
  • Brødene bages ved 210º i ca. 15 minutter.

Flutes klar til bagning

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *